OBAVIJEST – ISPLATA BOŽIĆNICE

Na temelju Odluke Općinskog vijeća Općine Vrsi o isplati božićnica stanovnicima Općine Vrsi starijima od 65 godina, te pomoći osobama s invaliditetom i socijalno ugroženim osobama za 2019. godinu Općina Vrsi raspisuje:

 

JAVNI POZIV

 

Prigodom blagdana Božića stanovnicima Općine Vrsi starijim od 65 godina isplatit će se božićnica, te pomoć osobama s invaliditetom i socijalno ugroženim osobama u iznosu od 500,00 kn prema sljedećim kategorijama:

 

  • Stanovnicima Općine Vrsi koji do 31. prosinca 2019. godine navrše ili su navršili 65 godina života, a imaju mjesto stalnog prebivališta na području Općine Vrsi najmanje 10 godina, te oni ili članovi zajedničkog kućanstva nemaju dugovanja prema Općini Vrsi
  • Osobama s invaliditetom i socijalno ugroženim osobama s prebivalištem na području Općine Vrsi

 

Rok za podnošenje prijave za isplatu božićnice, odnosno pomoći, je od 4. prosinca 2019. godine do 11. prosinca 2019. godine.

 

Prijave se dostavljaju na adresu:

 

Dr. Franje Tuđmana 6, 23235 Vrsi

 

uz naznaku “za božićnicu“ ili osobnom predajom u općinskoj zgradi u Vrsima.

 

Uz prijavu je potrebno priložiti presliku osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu ukoliko osobna iskaznica nije starija od 10 godina.

 

Ukoliko osoba nema prebivalište na području Općine Vrsi i/ili ima dugovanje prema Općini Vrsi nema pravo na „Božićnicu“ u visini od 500,00 kn.

 

Osobe iz točke 2. podnose zahtjeve za ostvarivanje prava na isplatu jednokratne pomoći/božićnice s obrazloženjem i pripadajućom dokumentacijom (npr. rješenja o postotku tjelesnog oštećenja)  kojom potvrđuje svoj status.

 

Osoba koja ima status invaliditeta 50% ili više, ima pravo na jednokratnu pomoć u visini od 500,00 kn. U protivnom osoba koja ima status invalidnosti manje od 50% nema pravo na jednokratnu pomoć u visini od 500,00 kn.

 

Ukoliko osoba ima pravo prema točki 1. i točki 2., nema pravo na dvije isplate, isplata se može vršiti samo po jednoj od navedene dvije točke.

 

Nakon utvrđivanja popisa osoba koja ostvaruje pravo na pomoć/božićnicu, isplate božićnica će se izvršavati od 17. prosinca 2019. do 20. prosinca 2019. godine.

 

Podnositelji zahtjeva su dužni osobno preuzeti božićnice/pomoći i prilikom preuzimanja sa sobom ponijeti važeću osobnu iskaznicu.

 

Ako su osobe u nemogućnosti osobno doći po isplatu, ista će im biti osobno uručena na kućnu adresu. Osobe koje nisu u mogućnosti osobno doći po isplatu to moraju naznačiti prilikom podnošenja prijave.

 

 

 

Općinski načelnik Općine Vrsi

Luka Perinić


Obrazac – ZAHTJEV ZA DODJELU BOŽIĆNICE/POMOĆI

Skip to content