Nova vodovodna mreža u Vrsima

Općina Vrsi potpisala je Ugovor o izradi dokumentacije projekta vodovodne mreže Dušević Mlin-Vrsi-Škripača u vrijednosti od 240.000 kn. Dokumentacija koju financira Općina biti će dostavljena u roku od 90 radnih dana, nakon čega Općina Vrsi planira apliciranje na Europske fondove i Program Ruralnog Razvoja RH 2014. – 2020.
 
Veličina planiranog cjevovoda je 8 kilometara, a njegova važnost očituje se u tome što će omogućiti nesmetano korištenje vodoopskrbnih usluga, posebice u ljetnim mjesecima kada je najveća potrošnja. Naselje Vrsi se opskrbljuje vodom iz crpne stanice „Boljkovac“ dok se naselje Poljica opskrbljuje iz crpne stanice „Oko“. Crpna stanica „Boljkovac“ zaslanjuje se u zimskom i ljetnom periodu te uzrokuje probleme pri opskrbi vodom , posebice u ljetnim mjesecima, dok je i sama dugotrajnost crpne stanice upitna. Cjevovod od crpne stanice „Oko“ do vodospreme Škripača je najefikasnije rješenje ovog gorućeg problema.
 
Ovim potezom Općina Vrsi nastoji riješiti žarišno pitanje opskrbe vode u ljetnim mjesecima, poboljšati kvalitetu življenja svih stanovnika ove općine, povećati konkurentnost i kvalitetu usluga u turizmu.

Skip to content